Om Wildscape

 
 
 

Wildscape har skapt et unikt tilbud for ungdom som treffer på vanskeligheter i ungdomstiden. Målet er å heve nivået og kvaliteten i barne- og ungdomspsykiatrien og barnevernet slik at foreldre og ungdom får et tilbud som er tilpasset tiden og samfunnet vi lever i.

Vi jobber med ungdom, voksne og familier som av ulike årsaker står fast i livet. Våre oppdragsgivere er privatpersoner, kommuner og andre aktører med behov for veiledning og rådgivning. Vi har base i Nord-Norge og hjelper ungdommer over hele landet.

Alle ressurser pløyes tilbake i virksomheten slik at vi kan fortsette å bygge et unikt fagmiljø for villmarksterapi i Norge.

Wildscape-programmet er ni intense dager i naturen med grundig kartlegging før tur og individuell oppfølging seks måneder etter tur. 8 av 10 ungdommer som er med på programmet, opplever bedring. I naturen finner de ny styrke, motivasjon og en retning på livet; de vokser.

Metoden er et 6-trinns vekstprogram basert på villmarksterapi som er utviklet av Espen Holmgren i samarbeid med psykologer og andre fagfolk.

Vi jobber med å gi deltakerne på programmene våre en positiv retning og motivasjon til å gjøre noe ut av livet sitt. Målet er ikke å bli kvitt de psykiske plagene ungdommene har, men personlig og relasjonell vekst. Over tid, når endringer får satt seg, har de psykiske plagene en tendens til å forsvinne mer og mer; motoren i dem blir borte. Les mer om metoden

 

Historien

Espen Holmgren er vokst opp i Finnmark, og villmarka har alltid vært en naturlig del av livet. Etter en karriere i Forsvaret, bestemte han seg for å finne ut hvordan egenskapene i naturen kan benyttes for å hjelpe andre mennesker. Det var starten på Wildscape-metoden, tilbake i 2008.

Det første villmarksterapi-programmet ble gjennomført i 2009. Siden da har det blitt mange turer. Espen og teamet kan skilte med nærmere 800 døgn sammen med unge mennesker med store vansker, og de kan vise til gode resultater.. Hele veien har Espen hatt med seg et team av dyktige fagfolk med ulik bakgrunn.

 

10 000 leirbål

Hva er det motsatte av å være mentalt svak? Det er å være mentalt sterk. Å få til vekst når man har det vanskelig kan virke umulig eller krevende, men det er nettopp det vi jobber med. Gang på gang har vi fått styrken og motet opp hos deltagerne våre. Metoden er like komplisert og enkel som naturen i seg selv.

Jeg, Espen, vil at hvert program vi gjennomfører skal være et minne for livet, og noe deltakerne kan se tilbake på resten av livet. Litt som førstegangstjenesten var for min generasjon – bare enda mer ivaretagende på det emosjonelle og fylt med varme, gode og sterke naturopplevelser og samhold.

10 000 leirbål. Det er visjonen og målet vi har satt for de neste ti årene. Rundt hvert bål skal det sitte en trygg voksenperson som snakker med og veileder en ungdom, en voksen som er kjent med villmarksterapi.

 

Vil du å lære av oss?

Gå til kurs og veiledning i villmarksterapi og se hva som passer for deg eller din organisasjon.

 

 
Hvorfor velge Norsk Mestring's Villmarksterapi?
Forskning og vi som jobber med dette vet at mange kan oppleve den endringen de søker med oss på langt kortere tid enn i andre tiltak og opplegg.