+ Hvordan finansieres programmet?

BARNEVERNET som er inne i saker der de ser at institusjon er et dårlig alternativ eller at de mangler rett type tiltak. Vår modell har vist seg virksom for å hjelpe ugdom og famiiler som har "prøvd mye", for å hindre institusjonplassering, oprpettholde eller hindre fosterhjemsplassering ved å forsterke omsorgspotensiale og familiebånd samt generelle problemstilliner for ungdom og familie. Vi samarbeider med barnevernstjenesten og saksbehandler,foreldre, ungdom for å skape gode løsninger.

FORELDRE som kan finansiere programmet selv og har negativ erfaring/manglende effekt av offentlige hjelpetiltak eller langvarig terapi hos psykolog, lege etc.

+ Hva med voksne over 25?

Spesialoppdrag for det offentlige:

Vi har erfaring med forskjellige skreddersydde tiltak for offentlige aktører for mennesker opptil 50 år. Vi har jobbet med unge voksne med minoritetsbakgrunn, personer som sitter i fengsel og skal ut, og/eller personer med historie/bakgrunn og innleggelse/tiltak i psykisk helsevern/spesialisthelstetjenesten. Felles for alle er at deltager og saksbehandller har tro på at programmet kan ha nytte og at vedkommende er i stand til å gjennomføre programmet. Vi driver ikke med avrusning eller avlastning

Private tjenester:

Voksne som kan ha nytte av vårt 9-dager’s program og som kan finansiere dette selv blir individuelt vurdert.

+ Hvilke resultater har programmet?

Les våre referanser her

+ Turferdigheter

Trenger deltagerne å være friluftsvante for å være med? Nei, tvert imot, vi er spesialister i å ta med mennsker i vanskelige livssituasjoner og liten turerfaring uten i naturen der man finner ro og løsninger.

+ Hvor lenge varer en tur?

9 dager + en motivasjonsfase og en oppfølginsfase.

+ Fysiske krav

Trenger man å være i god fysisk form for å være med?

Nei. Vi tar hensyn til dette under utredningen. Spesielle sykdommer og tilstander vurderes i hvert enkelt tilfelle.

Programmene leggs opp etter deltagernes fysiske evne.

+ Er det trygt å sende mitt barn på tur?

Sikkerhet er vår første prioritet og vi jobber stadig med å utvikle våre egne sikkerhetsrutiner. Alt i fra planlegging av opperasjonsområdet, valg av framkomstmiddel som kano, matlaging, overnatting m.m. blir nøye vurdert av vår stab. Vi gjør det vi kan for å minimere risiko ved å gi opplæring på utstyr som potensielt er skadelig som for eksempel primus. I bruk av kano har vi egne sikkerhetskurs for dette i tilegg til at instruktørene er kurset i dette. Å jobbe utenfor et kontor eller et rom i et bygg vil alltid innebære en større form for risiko enn innearbeid. De helsebringende effektene av å være ute er derimot større. Vi har til nå ikke opplevd en eneste ulykke og jobber kontinuerlig for å beholde denne statistikken.

+ Trenger deltageren utstyr selv?

Vi har alt av ustyr. Man kan ha med eget eller låne av oss.

+ Hvor sover vi?

Vi sover i lavo, telt og koier.

+ Hva med fravær fra skole?

Alt fravær blir normalt godkjent. I noen tilfeller krever skolen attest fra lege eller psykolog. Avtales med oss.

+ Er mat inkludert?

Ja. Mat er viktig. Vi har lang erfaring i å tilrettelegge maten og lager all mat ute.

+ Hvilken oppfølging tilbys?

Oppfølgingen varer normalt i 3-6 måneder med mindre annet blir avtalt. Ring 48 03 90 00 for nærmere info.

+ Hvordan settes gruppene sammen?

Vi har max 5 deltagere pr gruppe og de er satt sammen med tanke på hvordan deltagerne kan fungere sammen. Oppstartdato for den enkelte vil derfor variere utifra alder, problemstilling samt hvor lang motivasjonstid man har.

+ Hvordan melder seg på?

Ring oss på 48 03 90 00 for info

+ Hvordan kommer man seg til Nord-Norge?

Tromsø er utgangspunkt for turene våre i Nord-Norge. I nord har vi tilgang til store villmarksområder både langs kysten og i innladet som vi bruker til programmene våre. Det er gode flyforbindelser til Tromsø fra hele landet. Villmarken i nord gir følelsen av å komme seg vekk fra problemene for så å kunne jobbe direkte med de.

Fly Fra Oslo: Reisetid 1 t og 50 min fra Gardemoen Fra Trondheim: Reisetid ca 1 t og 30 min (direkte) Fra Bergen: Reisetid 2t (direkte)

For de som bor i nord er det ulike løsninger med bil, buss, båt eller fly. Vi har erfaring og finner en løsning i lag.

+ Hvordan kommer man seg til Røros?

Røros ligger sentralt i forhold til offentlig kommunikasjon og i tillegg med kort vei til et av Nord Europas største sammenhengende villmarksområder. Dette gir en viktig ramme for våre deltagere og følelsen av å komme seg vekk fra problemene for så å kunne jobbe direkte med de.

Fra Trondheim by: Med bil: 170 km, ca. 2 timer kjøring. Med tog: ca. 2,5 timer Med buss ca. 3 timer. Fra Værnes lufthavn må man regne med ca. 30 min lengre tid enn fra Trondheim.

Fra Oslo –området (Gardemoen): Med fly: Wideroe.no Reisetid 50 min fra Gardemoen Med tog: CA 4,5 time fra Gardemoen + 1 time fra Oslo Med bil: ca. 5 timer fra Gardemoen +1 time fra Oslo.

Vi kan og i avtalte tilfeller avtale henting.

+ Egne program for familer?

Vi har god erfaring med å løse familiekonflikter. Skreddersydde program som varer fra 1-5 dager i naturen. En famileintevensjon kan også gjennoføres før et eller flere familiemedlemmer skal på tur med oss.

+ Når er neste program?

Programmene settes nøye sammen utifra alder og problemstillinger. Vi ber dere derfor ta kontakt tidlig i prosessen slik at dere kan finne en gruppe som matcher. Oversikt over kommende program finner du her.