Cart 0
 

Lær ferdigheter som varer livet ut. 

Vi slutter aldri å bli overrasket over effekten av å fyre bål uten fyrtstikk har på våre deltagere. Et bål gir umiddelbar tilbakemelding. Det gjør de andre elementene og. Vannet, luften og jorden vi går på. 

 
 
Gleden av å fyre bål, Norsk Mestring

Mestring, ferdigheter og opplevelser

Våre programmer foregår hele året og hver årstid har sine styrker. 

Vi fyrer bål, vi lærer å kle oss, vi har på sekk, vi lager mat, vi går på ski eller truger med pulk, vi padler kano, vi vandrer med sekk, vi sover ute under åpen himmel, i telt eller i en varm tømmerbu når gradestokken kryper langt ned.

Vi henter vann, vasker oss i bekken, drikker av elva, lytter til vinden, ser på dyrelivet, spikker, fisker, jakter, prater tull, ler og forteller vister innimellom alvoret.

Vi presser grenser og opplever at man klarer mer enn man trodde på forhånd. Mestrer.

 
P1010781.JPG

Tid til å tenke

«Tid er det du måler med en klokke.» – Albert Einstein

I en travel hverdag følger vi en såkalt lineær tidsregning. Fra 08.00-16.00. Fra 16.00-20.00 osv. Man tenker hele tiden hvor man skal og hvor man har vært.

I våre program følger vi en syklisk tidsregning som kan forstås som «når tiden er inne». Slik har våre forfedre forholdt seg til tid i 1000-vis av år. Vi høster når tider er inne, vi sår når tiden er inne, vi spiser når tiden er inne og vi sover når tiden er inne. 

For mange av våre deltagere er dette uvant men i dette ligger også mye tilheling for mange. Man slapper av og kommer i kontakt med seg selv uten stress og mas om å prestere noe. 

 

 
P1010149.JPG

Vennskap

Sammen med andre ungdommer i samme situasjon kjenner man og på et felleskap der man deler gleder, sorger, fysiske utfordringer og praktiske oppgaver.

IMG_3596.JPG
IMG_0129.JPG
IMG_0100.JPG
DSC_2134.jpg
Mat er viktig på tur
P1020179.JPG
P1020182.JPG
Kanopadling med kvalifiserte instruktører gjør våre villmarksterapiporgram trygge
Mestre naturen
P1030081.JPG
IMG_3514.JPG
P1010790.JPG
Langtjønna med Norsk Mestring
Telt om vinteren med Nprsk Mestring
Villmarksterapi med Norsk Mestring
Norsk Mestring - Røros
Blikkstille vann gir tid til å tenke