HVordan startet det?

Historien om oss

 
 
 

Finnmark

Det startet i Finnmark. Fylket med den barskeste naturen og en historie som bare finnes i eventyr.

Her lever de fleste på naturens nåde, med  en kunnskap og livsinnstilling som går fra generasjon til generasjon.  Der er Espen født og oppvokst, nærmere bestemt Magerøya. En oppvekst som har preget han og som har vist seg som en nyttig ballast i arbeidet med å hjelpe andre.

 

Gode holdninger fra Forsvaret

Espen har ikke alltid vært en Villmarksterapeut. Faktisk var det egentlige målet en karriere i forsvaret, et mål han var på god vei til å nå før han måtte gi seg grunnet en skade. Men han gikk ikke tomhendt fra forsvaret, en idé hadde begynte å ulme i det små.

– Jeg fikk idéen til Villmarksterapi allerede i forsvaret, da jeg så hvor bra det var å gjøre de helt enkle tingene sammen som et team. Også var det slik at jeg ville bidra for dem som ble dimittert på grunn av psykiske vansker, noe som hadde økt veldig den tiden jeg var i forsvaret.

Han tok fyr på idéen og hev seg i det med all sin gnist og hjertevarme. Men som gründere flest fant Espen fort ut at det å starte et selskap er en krevende prosess som krever hardt arbeid. Fagfeltet psykologi er veldig stort og det er lett å gå seg vill. Derfor er jeg glad jeg har hatt med dyktige fagfolk å diskutere og utvikle med siden dag 1.

 

Vitenskap og praksis for å hjelpe andre best mulig.

Espen etablerte Norsk Mestring i 2008. I 2010 fikk han med seg psykolog Andreas Nordstrand som fagansvarlig. Sammen har de jobbet tett sammen med for å lage et best mulig tilbud.

I årene siden oppstart har de diskutert utallige teorier, tilnærminger og metoder. Vi jobber stadig med å finspisse disse sier Espen og Andreas – grunnlaget for alt vi gjør er jo fortsatt Villmarka og fysisk aktivitet vevd inn i programmet på vår måte men det som er så fint med Villmarksterapi er at man hele tiden kan utvikle det. Fagfeltet psykologi er stort og omfattende men også logistikk, hvordan turene legges opp, utstyr til deltagere og andre løsninger er noe vi jobber med hele tiden for å skape et best mulig tilbud.

Vi har vært på rundt 40 ekspedisjoner som varer fra 7-11 dager i Røros og Femundsmarka. Vi har gjennomføringer hele året uansett vær og årstid. 

 

Institusjonsløst og medikamentfritt.

 Vår egen fagansvarlig er forsker og doktorgradsstipendiat med svært god dybdekunnskap om villmarksterapi.   

Norsk Mestring er de i landet med lengst og bredest erfaring i å gjennomføre og ha med mennesker med problemer i et program som foregår i sin helhet i villmarka over tid. 

Vårt program er et helt institusjonsløst og medikamentfritt tilbud.  

 

 
Historien til Norsk Mestring
Med norsk villmark som utviklingsarena – og Villmarksterapi som behandlingsplattform, skal vi gi våre deltakere styrke og mot til å utvikle sin livssituasjon til det beste for seg selv og sine nærmeste