Ung mann

Spiller data og røyker hasj

 
 
 

1.Kan du fortelle historien hvordan livet var før Norsk Mestring og Villmarksterapi?  

Før turen stod jeg uten jobb, utdanning eller skoleplass. Dagene gikk med til å røyke hasj, være med venner og stort sett lite konstruktive og stort sett ulovlige ting. Hadde falt utenfor det meste, og hang stort sett med folk i samme bås. 

2. Kan du fortelle hvordan opplevelsen var under selve turen? 

Turen i seg selv var jævlig i starten. Jeg hadde i utgangspunktet ingen interesse av å bli med en fremmed langt oppi skogen for å gå tur, og var derfor ikke i særlig godt humør. Det gikk seg til etter hvert, men synes fortsatt ikke det hadde særlig for seg å slite seg ut i skauen på røros. Dette har dog endret seg i ettertid. Jeg ser at det absolutt kan lønne seg å komme litt bort fra vante omgivelser når man står i startgropa for endring, og da er skogstur sannelig ikke et dumt forslag.

3 Kan du fortelle hvordan livet etterpå var?

Det var som sagt fint å starte prosessen med å komme seg bort fra Oslo, og det var fint å få oppfølging av samarbeidspartnere fra dag 1 når man kom tilbake. Ting ble satt litt i perspektiv, jeg innså at jeg var lei av folka og livsstilen jeg hadde hatt, og at det værste som kunne skje var at jeg havnet tilbake der jeg tross alt var. Det viktigste punktet er at jeg hadde videre oppfølging. Man er avhengig av et apparat rundt som fungerer. Litt som i fengsel (som for øvrig ikke var et utenkelig utfall uten snuoperasjonen) er det helt nødvendig å ha folk rundt som ikke lar deg hvile og falle tilbake i gamle spor. De presset på for å ta opp det jeg manglet fra VGS samt hjalp meg å skaffe praksis i butikk. Til stor overraskelse viste det seg at jeg bestod det jeg manglet av skole, slik at jeg plutselig kunne søke studieplass rundt omkring i landet. Nå har jeg havnet et sted jeg trives, møtt masse nye folk og storkoser meg med skole for første gang på årevis.

 

 

 
Norsk Mestring ga livet ny retning
Jeg ser at det absolutt kan lønne seg å komme litt bort fra vante omgivelser når man står i startgropa for endring