Ung mann 26

Dårlige holdninger og rusproblemer. 

 
 
 

Hvorfor ble jeg med i programmet? 

Jeg er en mann på 26 år, jeg dro på tur med Norsk Mestring på grunn av rus og en dårlig holdning til livet.

Jeg husker ikke helt hvordan vi kom i kontakt med Norsk Mestring, men det at jeg kom i kontakt med de reddet trolig livet mitt.

(ikke det at jeg hadde vært død men jeg hadde nok vært langt inne i rusen fortsatt) Men det var ikke bare rus, jeg hadde også fått et veldig dårlig forhold til familien min som følge av livet i rus og det er kanskje det Norsk mestring hjalp meg med mest.Å innse at jeg tok familien for gitt og at jeg måtte skjerpe meg for å ikke miste de helt.

Første turen min var noe jeg ikke gledet meg til før avreise fra Oslo men etter oppholdet med Espen og resten av Norsk Mestring ute i Femundsmarka, kom jeg hjem som en ny person, jeg var klar i hodet og klar for å komme meg tilbake til livet.Det meste skjer ikke på turen, men når man kommer hjem.. En tur er ikke en magisk ting som fikser alt, men på turene med norsk mestring lærer man verktøyene man trenger for å fikse livet sitt igjen og komme på rett kjøl igjen.

Tilbakefall

Og det gjorde det virkelig. Når jeg kom hjem fra første tur funket alt en liten stund, men jeg falt tilbake mot den underverdenen jeg levde i før. Heldigvis ble jeg da sendt på en ny tur, straks familien ante ugler i mosen. Og etter den siste turen falt liksom bitene litt mer på plass og jeg kom meg på beina igjen. Jeg tenkte etter første turen at det var noe "magisk" som hadde fikset alt der og da, men det var ikke før etter andre tur at jeg skjønte at norsk mestring fikser ikke problemet ditt, men det de gjør (i hvertfall for meg) var å lære deg de verktøyene man trenger for å komme seg tilbake til livet og fikse livet selv. Det er ingen som kan gjøre din jobb for deg, men norsk mestring hjalp i hvertfall meg så jeg kunne fikse opp problemene i livet mitt.

Tiden etter er alt i alt mye bedre , jeg er i fast jobb, har en leilighet og lever som de fleste andre, det betyr ikke at det ikke har vært hardt, det har kommet nedturer, jeg har nesten falt tilbake noen ganger. Men da med de verktøyene jeg har lært av norsk mestring og selvinnsikten de lærte meg klarer jeg nå å takle problemene som kommer. Jeg vil avslutte med å si takk til Norsk Mestring og fortelle dere at dere gjør en fantastisk jobb for oss som faller litt utenfor.

Jonas, Oslo

 

 
Endrer livet med Norsk Mestring
Med de verktøyene jeg har lært av norsk mestring og selvinnsikten de lærte meg klarer jeg nå å takle problemene som kommer