Føler seg frisk og har startet på utdanning. Les historien

 
 
 

 Mine psykiske problemer begynte for alvor for 5 år siden:

Etter en hard lærling-periode på sjøen, hvor jeg jobbet på et skip var jeg blitt sakte nedbrutt psykisk. Det var påske, og etter noen uker med fagbrevet på plass, dro jeg og en kompis på en konsert, etter konserten ble jeg utsatt for blind vold , hvor jeg fikk noen harde slag mot hodet. Dette førte til ekstrem psykose, dette var nesten 5 år siden nå.

Noen år senere pga noen dumme valg, hadde jeg også hatt noen rus utløsende psykoser, ved testing av stoffer som Cannabis, Lsd, MDMA, og Ketamin, som hadde ført til midlertidig innleggelse, men nå var jeg på plass igjen rusfri og ved friskt mot, og klar Vilmarksterapi

Turen:

Min far fikk meldt meg på Villmarksterapi-programmet og jeg hadde aldri hørt om Villmarksterapi og Espen Holmgren før. Dette var om vinteren og jeg var glad og takknemlig for at jeg fikk denne opplevelsen i gave av min far, jeg var også spent på å få møte de andre deltagerne som var ca. på min egen alder, og som kanskje også hadde hatt sine utfordringer man kunne lære av. Kanskje de til og med var i samme situasjon som meg.

Jeg hadde Skypet med villmarksterapeut og leder Espen flere ganger før turen, og han virket som en veldig engasjert og hyggelig person, en person som virkelig brydde seg, noe jeg fort fikk bekreftet da jeg møtte han da turen begynte. Det var planlagt ski tur med overnattinger ute under åpen himmel eller i telt. Vi fikk tildelt pulk og utstyr som vi kom til å trenge på turen.

Det var strålende vær hele turen noe som gjorde turen ekstra fin. Vi tente bål om kvelden og på formiddagen og lagde mat og grillet pølser.

Jeg ble dessverre sakte men sikkert syk under turen ,og den milde psykosen jeg var i ble sakte men sikkert sterkere og sterkere.

Jeg ser tilbake på turen og tenker at “heldigvis var jeg i en god og trygg atmosfære, og ute i naturen”, noe som for meg tidligere hadde vist seg å gjøre større underverker enn legemidler, for å kurere psykoser. (det er ihverfall min erfaring) dog ingen psykoser er like og det anbefales også bruk av antipsykotika (antipsykotiske midler ved akutte tilfeller)

Selve turen var godt planlagt og veldig bra gjennomført, jeg fikk sovet under åpen himmel og fikk masse frisk luft, vi pratet masse og fikk gått på ski, og ble litt kjent med de andre deltagerne og Espen.

Selv om en annen deltager valgte å avbryte turen midt i, håndterte Espen det på en fin og ordentlig proff måte. Når jeg i dag ser tilbake på turen, tenker jeg at dette var akkurat en slik tur jeg trengte der og da for å bli mer stabil psykisk, jeg fikk under turen mange gode bekreftelser, og nye mestringsfølelser jeg har tatt med meg videre i livet.

Livet etter turen:

livet var veldig bra etter turen,nå har jeg vært frisk i over ett år, jeg har lært mye, og spesielt mye om meg selv.

Har også flyttet til utlandet, for å studere min største hobby, musikkproduksjon, her har jeg det kjempe bra.

Mann 26, Østlandet

 

 
Femundsmarka mai 2017
Når jeg i dag ser tilbake på turen, tenker jeg at dette var akkurat en slik tur jeg trengte der og da for å bli mer stabil psykisk, jeg fikk under turen mange gode bekreftelser, og nye mestringsfølelser jeg har tatt med meg videre i livet.