Gutt 17 

Panikkangst og depresjon

 
 
 

Nå er han sterk og disiplinert. 

Tiden før jeg fikk høre om Norsk Mestring og hva de drev med var tung. Jeg hadde sluttet med idrett og fritidsaktiviteter som jeg elsket pga. sosial panikkangst og depresjon. Det å i det hele tatt å møte opp på skolen var en kjempe utfordring. Klarte jeg å være en time eller to i skolebygget på et lukket rom for meg selv tok jeg det som en kjempe seier. Livet så utrolig mørkt ut og tankene i hodet mitt var så mørke som de kan bli.

2 år gikk. Etter å ha pratet med 4 forskjellige psykologer over tid kom jeg meg stadig framover og jeg klarte til og med å sitte sammen med de andre vennene jeg hadde nesten mistet kontakt med i timen. Jeg følte meg som en del av klassen endelig. Men selv om jeg hadde kommet langt fra der jeg startet, var veien tilbake til det normale livet jeg en gang hadde hatt lang.

Den første samtalen.

Første telefonsamtalen jeg hadde med Espen var slitsom. Jeg hadde null interesse for å bli med ut i skogen og være der, mange timer unna hjemmet mitt. Selv om det var dette jeg nettopp trengte. Jeg var utrolig redd og visste ikke hva Espen og moren min prøvde å få meg med på, men allikevel dro jeg. Jeg ville ha det gamle livet mitt tilbake. Dette var i 2016.

Når jeg ankom Røros følte jeg en form for glede over å prøve noe nytt og møte nye mennesker, selv om jeg var utrolig redd. Det å bare møte opp der tente et svakt lys inni meg. Det å få gå ute i snøen i mørket uten noe som kan distrahere deg er sterkt når du har sittet inne i veldig lang tid.

En reise inn i deg selv som gir håp. 

Espen og teamet hans gjorde turen til noen av de fineste dagene jeg har hatt. Spesielt nå som jeg ser tilbake. Jo flere dager som gikk, jo enklere var det å være der selv om jeg hadde problemer. Alle kan ha godt av en tur som dette, selv om det ikke ser ut som man kan ha noen problemer på utsiden. Det er veldig spesielt og man kan nesten ikke forstå hvor fantastisk det er ved mindre man har vært del av det selv. Jeg anbefaler det på det sterkeste hvis du sliter med de samme problemene som jeg gjorde.

Nå i etterkant lengter jeg stadig tilbake til turen på Røros. Det å snakke og være rundt ekte mennesker med mye livserfaring føltes godt. Jeg har blitt en bedre versjon av meg selv. Min egen selvdisiplin er på et ekstremt høyt nivå i forhold til hva det var før. Jeg vil med god samvittighet si at den er høyere enn den gjennomsnittlige personen sin selvdisiplin. De første ukene etter turen trente jeg 5 dager i uken. Nå trener jeg 7 dager i uken og har gjort det i et helt år. Jeg spiser sunt og er mer realitetsorientert. På den sosiale fronten er ting også veldig mye bedre. Jeg er på skolen hver dag og trives godt. Når ting er vanskelig klarer jeg å håndtere det mye bedre.

Har du muligheten til å dra på en slik tur med Norsk mestring, så burde du gjøre det. Hvis du vil ha livet ditt tilbake, er deprimert eller sliter med avhengighet, så bli med. Selv om du ikke har lyst før du drar.

Takk

 

Gutt 17 år

 

 
Endrer livet med Norsk Mestring
Når jeg ankom Røros følte jeg en form for glede over å prøve noe nytt og møte nye mennesker, selv om jeg var utrolig redd. Det å bare møte opp der tente et svakt lys inni meg.